Wij mogen ons gelukkig prijzen met onze vrijwilligers. Dankzij Hubert Schartman en Frank Huizer lukte het om in de nachten ijs te maken waarna er in de ochtenduren kon worden geschaatst. Op beide ochtenden lag er een prima ijsvloer waarop goed kon worden geschaatst. Wij ontvingen vele complimenten van de schaatsters voor de ijskwaliteit. Jammergenoeg was er van een echte vorstperiode geen sprake omdat de temperaturen overdag steeds opliepen tot 4 graden boven het vriespunt. De ochtend van 8 februari was een echte topper. Behoorlijk veel publiek. Vanwege de verwachte hoge temperatuur ging de baan al om 8 uur open. Helaas kwam de temperatuur om 11.00 uur weer boven het vriespunt en begon het ijs te smelten. Een uur later was de ijspret weer voorbij en moesten wij de baan sluiten. Het werd te gevaarlijk. En ongelukken willen wij voorkomen. 

Aangezien het in de nacht naar 9 februari in onze regio slechts 2 graden gaat vriezen, gaan wij de komende nacht niet sproeien. Voorlopig was dit de laatste schaatsdag. Wie weet komt er eind februari nog een koudegolf(je). Houd onze website dus goed in de gaten.Bedankt voor jullie bezoek aan onze natuurijsbaan. Tot de volgende keer.

Is het jullie goed bevallen, wordt dan lid van de Greb. Klik op het knopje "aanmelden nieuw lid" in de knoppenbalk hierboven. Uw financiĆ«le bijdrage is hard nodig om onze ijsbaan in stand houden. U kunt ook op deze link klikken  http://www.degreb.nl/index.php/aanmelden