bart-koen Bart Swings traint in Veenendaal

In de aanloop naar het nieuwe schaatsseizoen strijkt de Belgische schaats- en skeelertopper Bart Swings neer in Veenendaal. Samen met zijn ploeggenoten van schaatsteam Stressless zal hij trainen op de schaats- en skeelerbaan van De Greb.

Bart Swings is in Nederland vooral bekend van zijn schaatsresultaten. Bij de Olympische Spelen in Sotsji eerder dit jaar eindigde hij als 4e op de 5.000m en als 5e op de 10.000m. Een ander aansprekend resultaat is de derde plaats bij het wereldkampioenschap allround in 2013. Maar als skeeleraar boekte de Belg de meeste successen. Hij is meervoudig Europees- en wereldkampioen. Vorige maand pakte hij nog de Europese titel op de 1.000 meter.

Schaatsteam Stressless, onder leiding van Bart Veldkamp, is vanaf maandag 18 augustus actief op de skeelerbaan in Veenendaal. Ook 22, 26 en 29 augustus traint de ploeg in Veenendaal. De trainingen beginnen om 10.00 uur en publiek is van harte welkom.

De schaats- en skeelerbaan van De Greb is te vinden aan de Groeneveldselaan 3. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden om zelf te trainen op de baan op Baan huren.

Meer informatie vind je op de website van Schaatsteam Stressless.