Het sproeien van de ijsbaan lukte gisteravond (8 februari) helaas niet omdat de temperatuur niet wilde zakken. Wij moesten meer dan 2 graden vorst hebben en die temperatuur werd niet bereikt. Nu heeft Frank Huizer bij zijn woning een thermometer die een signaal afgeeft als de temperatuur een bepaalde stand bereikt. En dat gebeurde afgelopen nacht.Om 02.30 uur ging bij Frank thuis het alarm af omdat de temperatuur 1,5 graad onder nul was. Voor Frank het signaal om naar de ijsbaan te rijden en de giertank met water te vullen. 

Frank heeft de baan midden in de nacht de baan gespoeid. Daarna gewacht tot het water bevroor en vervolgens weer een rondje gesproeid. Om 07.00 uur reed hij zijn laatste rondje. Om sommige plekken lag toen 0,5 cm ijs. Op andere plekken 0,1 cm. De proef was geslaagd. Nu hopen dat de temperatuur overdag niet te hoog wordt. Anders is alles voor niets geweest. 

Frank meldde dat de baan over de gehele breedte kon worden besproeid met water. Komende avond en nacht willen Frank en Hubert nog  een keer gaan sproeien. Er wordt dan meer vorst voorspeld. Of het gaat lukken? Wij weten het niet. De tempertuur overdag stijgt helaas naar 2 graden boven nul met zon. Van de voorspelde matige vorst tot min 6 is tot nu toe niets terechtgekomen. De weersverwachting voorspellen blijkt toch lastiger dan gedacht.