Maadag 5 december 2016. Vandaag prachtig zonnig weer. Op weg naar de ijsbaan, stond de thermometer bij de woonboulevard in de zon op + 6. Vèr boven het vriespunt. Dat is te warm.

 

Het ijs op onze ijsbaan groeit dan onvoldoende aan. Wat er in de nachten aan ijs bijkomt, dooit er overdag in de zon weer af.  Het moet overdag ook blijven vriezen wil het ijs snel dikker worden.

 

Het ijs op onze ijsbaan lag er uitstekend bij. Mooi donker ijs. Op het “vierkant” lag iets meer dan 1,7 cm ijs. Op het ovaal ongeveer 1,5 cm. Helaas nog te weinig om te kunnen schaatsen. Jammer dat het overdag “te warm” is. Het lijkt er op dat het ook deze week net niet lukt om de ijsbaan te openen.

ijsbaan 01 250

Het is ook nog zeer vroeg in het seizoen. De winter moet feitelijk nog beginnen. De tekenen wijzen op de koudere winter dan voorgaande jaren.

 

Blijf kijken op deze site. Wij melden direct als de ijsbaan open kan. Wilt u zich nog aanmelden voor een abonnement? Doe dat dan heel snel via het INSCHRIJFFORMULIER.

 

Zodra de ijsbaan opengaat, ligt het abonnement voor u klaar bij de kassa van de ijsbaan. Een toegangskaartje hoeft u dan niet meer te kopen.

 

ijsbaan 02 250     

 

 

ijsbaan 03 250 ijsbaan 04 250