Nieuws

De Veenendaalse Schaats- en Skeelerclub De Greb houdt je op deze pagina op de hoogte van de laatste nieuwtjes. In de winter lees je hier hoe het gesteld is met de ijsbaan, en de rest van het jaar proberen we je bij te praten over de skeelerbaan en over onze overige de activiteiten.

Voor het oudere nieuws kan je ook een kijkje nemen in het nieuwsarchief.


IJSBAAN OPEN

Met man en macht is er aan onze ijsbaan gewerkt. Een aantal vrijwilligers heeft dag en nacht klaar gestaan om onze ijsbaan in gereedheid te brengen voor het Veense schaatspubliek. Op maandag 26 en dinsdag 27 februari 2018 lukte het niet om te schaatsen omdat het ijs dat zich in de nacht had gevormd weer wegsmolt door de sterke zonnestralen.Geleidelijk werd het steeds kouder zodat het wel lukte om de ijsbaan op woensdag 28 februari 2018 te openen. De publieke belangstelling was enorm. Vanwege de schoolvakantie kwamen er heel veel ouders met kinderen bij ons schaatsen. Belangrijk is dat wij een veilige ijsbaan hebben omdat er geen water onder het ijs staat.

Ook op donderdag 1 maart 2018 was de opkomst gigantisch. Veenendaal wist de weg naar de ijsbaan blindelings te vinden. Honderden schaatsers waren er aanwezig. Het was hard werken in de verwarmde kantine. De chocomel en de gevulde koeken gingen "als broodjes over de toonbank", net als de erwtensoep. In de middag steeg de temperatuur net iets boven het vriespunt waardoor het ijs zacht werd en er grote gaten in het ijs ontstonden. Noodgedwongen moesten wij de ijsbaan eerder sluiten om ernstige ongevallen te voorkomen. Omdat grote delen van de ijsbaan kapot gereden waren moesten wij de ijsbaan voor de avonduren helaas sluiten. Het kon niet anders. In de nacht is er opnieuw water op de baan gesproeid om het ijs weer in goede staat te brengen. Deels is dit gelukt, maar om 03.00 uur deed de pomp van de giertank het niet meer. Vanaf dat moment was het sproeien dus voorbij. Gelukkig kon de baan op vrijdag 2 maart 2018 toch weer open. Opnieuw kwamen er heel veel schaatsers. Vooral veel kinderen. Tot 12.00 uur bleef het ijs goed. Omdat wij de baan in goede conditie wilden houden voor de avonduren, is besloten om de baan 's middags dicht te houden. Waarschijnlijk lukt het om vrijdagavond open te zijn zodat ook de werkende bevolking van Veenendaal bij ons kan komen schaatsen op de gezelligste ijsbaan van Veenendaal. 

VRIJWILLIGERS

Wij hebben een team van fantastische vrijwilligers die hun nachtrust voor ons hebben opgeofferd zodat heel Veenendaal bij ons kon schaatsen. Hulde aan al deze vrijwilligers. Ook de mensen die ons overdag helpen. Grandioos en nu alvast bedankt voor alle hulp. Zonder al deze vrijwilligers kan een ijsbaan niet draaien. Heeft u gezien hoe leuk het is op onze ijsbaan, meld u dan ook aan als vrijwilliger. Dat kan via deze website. Aarzel niet en doe het gewoon. Hoe meer vrijwilligers, des te meer er georganiseerd kan worden. Ook voor de allerkleinsten.

LIDMAATSCHAP

Heel veel ouders zijn met hun kleine kinderen naar onze ijsbaan gekomen. De meeste kleine kinderen hadden nog nooit geschaatst en weten nu wat ijspret is. Hopelijk waarderen deze ouders de inzet van ons ijsbaanteam en willen zij voor het komend jaar lid worden van de Greb. Alleen met een groot aantal leden is de toekomst van de Greb verzekerd. Aanmeldingen graag via de website. Kinderen zijn voor € 10,00 lid van de Greb en hebben dan vrije toegang tot de ijsbaan als er geschaatst kan worden. Wij hopen en rekenen op heel veel nieuwe leden voor het volgende winterseizoen. Zeg dan niet dat er nooit ijs ligt, het kan zo maar. Zelfs op 2 maanr 2018. Aanmelden dus al die kinderen. Voor de Greb is dit absoluut noodzakelijk.

DEEL DIT BERICHT ZOVEEL MOGELIJK VIA FACEBOOK

 

 

 

 

 

Wij mogen ons gelukkig prijzen met onze vrijwilligers. Dankzij Hubert Schartman en Frank Huizer lukte het om in de nachten ijs te maken waarna er in de ochtenduren kon worden geschaatst. Op beide ochtenden lag er een prima ijsvloer waarop goed kon worden geschaatst. Wij ontvingen vele complimenten van de schaatsters voor de ijskwaliteit. Jammergenoeg was er van een echte vorstperiode geen sprake omdat de temperaturen overdag steeds opliepen tot 4 graden boven het vriespunt. De ochtend van 8 februari was een echte topper. Behoorlijk veel publiek. Vanwege de verwachte hoge temperatuur ging de baan al om 8 uur open. Helaas kwam de temperatuur om 11.00 uur weer boven het vriespunt en begon het ijs te smelten. Een uur later was de ijspret weer voorbij en moesten wij de baan sluiten. Het werd te gevaarlijk. En ongelukken willen wij voorkomen. 

Aangezien het in de nacht naar 9 februari in onze regio slechts 2 graden gaat vriezen, gaan wij de komende nacht niet sproeien. Voorlopig was dit de laatste schaatsdag. Wie weet komt er eind februari nog een koudegolf(je). Houd onze website dus goed in de gaten.Bedankt voor jullie bezoek aan onze natuurijsbaan. Tot de volgende keer.

Is het jullie goed bevallen, wordt dan lid van de Greb. Klik op het knopje "aanmelden nieuw lid" in de knoppenbalk hierboven. Uw financiële bijdrage is hard nodig om onze ijsbaan in stand houden. U kunt ook op deze link klikken  http://www.degreb.nl/index.php/aanmelden

Woensdag 7 februari: De ijsbaan is vanmiddag gesloten !

Gezien de conditie van de ijsbaan in combinatie met de kracht van de zon, hebben wij helaas de baan moeten sluiten. Wij doen er alles aan om de baan vanavond weer open te doen maar zijn afhankelijk van het weer  Houd de berichtgeving in de gaten voor actuele openingstijden.
Om 18.00 uur wordt bekeken of de baan vanavond open kan.

Komt u op 10 februari 2018 ook mee schaatsen in het Olympisch Stadion voor het goede doel?

Dit bericht is ontvangen van Martijn Kabbes. Hij nodigt alle schaatsliefhebbers uit Veenendaal uit om in het Olympisch stadion te komen schaatsen voor het goede doel, namelijk geld inzamelen voor de het Fonds Gehandicaptensport. Schaatsclub de Greb wil Martijn daarin ondersteunen door zijn bericht op onze website te plaatsen.

Hier volgt zijn uitnodiging.

In het Olympisch Stadion Amsterdam ligt de komende weken een ijsbaan. Een uniek en fantastisch project met de naam Coolste Baan. Er vinden tijdens die weken veel activiteiten plaats. Een daarvan is de Charity Skate.
Op zaterdag 10 februari wordt er op de Coolste Baan geschaatst voor het goede doel. Een van de goede doelen is Fonds Gehandicaptensport. We willen met in totaal 100 schaatsers rondjes rijden op deze historische plek. De deelnemers laten zich sponsoren door familieleden, vrienden, collega's, bedrijf etc. De opbrengst gaat naar Fonds Gehandicaptensport. Althans, de helft van de opbrengst. De andere helft gaat naar de vereniging. Een mooie win-win situatie.

Alles is professioneel georganiseerd. Als je op deze link klikt, kun je alles lezen over Charity Skate. Deelnemers kunnen zich daar ook op aanmelden en vervolgens wordt alles in gang gezet https://www.decoolstebaanvannederland.nl/charityskate/

Ik ben zelf woonachtig in Veenendaal en zet me op verschillende manieren in voor de Veenendaalse sport. Deze Charity Skate zou ontzettend leuk kunnen zijn voor een groepje schaatsliefhebbers van IJsbaan De Greb. Mijn vraag aan jou is of je de Charity Skate zou willen uitzetten onder alle leden. Niet alleen een unieke schaatsdag, maar ook financieel interessant voor De Greb.

We streven ernaar om ook een aantal bekende (voormalig) topschaatsers mee te laten schaatsen met onze deelnemers. Bovendien is er een groot scherm in het stadion aanwezig zodat iedereen live naar de Olympische Spelen kan kijken aangezien die dag de 3km bij de dames wordt gereden. Er zal entertainment zijn en 's avonds kan men kijken naar de KNSB Marathon Cup wedstrijd.

Misschien ook goed om kort iets over Fonds Gehandicaptensport te vertellen.
Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Door zowel de sportieve mogelijkheden te verbeteren voor mensen met een handicap, als aandacht te vragen voor de gehandicaptensport maken we het verschil. Zo zorgt Fonds Gehandicaptensport er als één team voor dat sporten voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend wordt.

In ieder geval alvast bedankt dat je de tijd hebt willen nemen om deze mail te lezen. En hopelijk heb ik je enthousiast genoeg gemaakt om een groepje leden van IJsbaan De Greb te mobiliseren om deel te nemen. Dat zou ik echt super vinden.

Mocht je vragen hebben dan ben ik bereikbaar via onderstaande gegevens.

 

Met vriendelijke groet,

Martijn Kabbes
Manager Werving

: 06 303 657 14
: www.fondsgehandicaptensport.nl
: Burgemeester A. Colijnweg 2 | 1182 AL Amstelveen

 

 

Maandagavond 5 februari is geprobeerd ijs te maken. Met onze nieuwe aanwinst (een giertank) is onze baan besproeid met een laagje water. Helaas vroor het om 22.00 uur nog steeds niet. De temperatuur was op dat moment precies 0 graden. Dus geen ijsvorming. Omdat dinsdag overdag de temperatuur weer enkele graden boven nul zou uitkomen, is besloten om maar te stoppen. Dinsdagavond 6 februari doen wij een tweede proging. Met onze giertank besproeien wij de baan opnieuw. Het zou nu wel moeten vriezen volgens de voorspellingen. Onze ijsmeesters gaan nu de hele nacht door om in de ochtend 1 cm ijs te hebben. Als dat lukt doen wij de baan op 9 uur open voor het publiek. Tegen die tijd vriest het nog behoorlijk. Wij zien dan wel hoe lang de baan open kan. De zon heeft al veel kracht waardoor de temperatuur snel oploopt. Als het dooit sluiten wij de baan weer om het ijs goed te houden voor de avonduren. Hopelijk lukt allles. Wordt niet boos als het ons niet lukt. Wij zijnj 100 % afhankelijk van de natuur.

Op vrijdag 19 januari 2018 willen wij onze nieuwjaarsreceptie houden voor alle leden van de Greb. Vanaf 20.00 uur zijn alle leden welkom in ons clubgebouw aan de Groeneveldselaan 3a te Veenendaal. Uiteraard onder de voorwaarde "ijs en weder dienende". Mochten wij op die datum natuurijs hebben, dan lukt dat niet. Natuurijs gaat voor alles. Zeker nu wij er al jaren op wachten.

 

Subcategorieën